Master FAQHoe is de MSc Biology opgebouwd?

Dit is de link naar de master biologie. Het programma bestaat uit een gemeenschappelijk deel en een specialisatiedeel. De specialisatie bestaat uit een thesis, een aantal vakken en een internship. Daarnaast heb je ook nog vrije keuzeruimte waarin je bijvoorbeeld vakken kunt volgen of een minor thesis kunt doen.

 

Welke verplichte onderdelen zijn er voor de MSc?

Bij biologie is enkel het vak ‘Frontiers in Biology’ verplicht. Meer informatie over de vakken vind je hier.

 

Welke specialisaties zijn er in de MSc Biology?

De specialisaties luiden als volgt:

 

A – Cell Biology and Molecular Interactions

B – Development and Adaptation

C – Health and Disease

D – Ecology

 

 

Wanneer moet ik een stage volgen?

Je masterindeling is redelijk vrij, maar over het algemeen doen mensen een stage aan het eind van hun master.

 

Hoe regel ik mijn stage?

Er zijn twee manieren om een stage te vinden. Je kunt de contactpersoon Educatie (zie Studiehandboek) of de leerstoelgroep van je keuze vragen of zij stagemogelijkheden voor je hebben. Een andere mogelijkheid is om zelf een stageproject en goedkeuring van een leerstoelgroep te vinden. In dat geval moet je de leerstoelgroep vinden die het meest gerelateerd is aan het onderwerp van jouw stage. Als je geen idee hebt welke leerstoelgroep het meest passend is voor het begeleiden van jouw stageproject, of voor andere vragen over je stage, kun je contact opnemen met je studiebegeleider. Ook kun je kijken op de BBI/MBIportal waar je o.a. de internship-courseguide kunt vinden.

 

Wat is een thesis?

Dit heette eerst afstudeervak of scriptie. Tijdens je studie is een Major thesis verplicht, dat is een groot onderzoek dat in totaal 36 ECT’s of meer is en minstens een half jaar duurt. Je kunt ook in je vrijekeuzeruimte een minor thesis van 24 punten doen. 

 

Wanneer moet ik een thesis doen?

Je thesis volg je tijdens je MSc, nadat je de vakken hebt gevolgd die een voorvereiste zijn voor de thesis (kijk hiervoor naar het programma van je specialisatie). 

 

Hoe vind ik een masterthesis?

Een afstudeervak volg je bij een van de Wageningse leerstoelgroepen. Elke leerstoelgroep heeft een eigen website, waar je vindt hoe je contact kunt opnemen met de leerstoelgroep van jouw interesse. In gesprek met hen kan je een passend onderwerp vinden. Verder kan je ook via http://tip.wur.nl/ een passend onderwerp vinden (let op: deze site is alleen bereikbaar via het WUR-netwerk!). In de Biologica Flits worden regelmatig oproepen geplaatst voor afstudeervakken en ook op de Biologica website en LinkedIn-groep kun je voorbeelden van onderwerpen vinden. Via https://ssc.wur.nl/ kan je je inschrijven voor je afstudeervak.

 

Wanneer kan ik het beste studeren in het buitenland?

Als je graag een bijzondere ervaring op wilt doen, of als er in het buitenland meer/betere mogelijkheden zijn om je te specialiseren in een bepaalde richting, kun je ervoor kiezen om (een deel van) je studie in het buitenland te doen. Afhankelijk van jouw situatie zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt een aantal vakken in het buitenland volgen, of een thesis of stage in het buitenland doen. Om te bepalen wat voor jou de beste keuze is, kun je een keer met je studieadviseur gaan praten over je mogelijkheden.

 

Kan mijn thesis/masterstage in het buitenland?

Wageningen University biedt verscheidene mogelijkheden om een deel van je studie in het buitenland door te brengen. Op deze pagina van de WURsite kan je meer informatie vinden. Informatie over het erasmusprogramma vind je hier.

Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Zij kunnen helpen bij vragen over studie of stage in het buitenland. Zie verder de website van Nuffic.

Als je serieus overweegt om een deel van je studie in het buitenland te doen, kun je het beste een keer met je studieadviseur gaan praten over de mogelijkheden.