Overige FAQHoe kan ik me aanmelden voor de meeloopdag van Biologica?

Hier vind je meer informatie over de meeloopdag. Via deze link vind je ook de data van de toekomstige meeloopdagen en kun je je opgeven voor een van de meeloopdagen.

 

De meeloopdag waar ik aan wil meedoen staat er niet meer tussen...

Dan zijn de inschrijvingen gesloten voor die meeloopdag en ben je te laat met aanmelden of de meeloopdag zit al vol. Je kunt proberen een e-mail te sturen naar de contactpersoon van Voorlichting & Werving die op de aanmeldpagina wordt vermeld om te vragen of je op de valreep nog mee kunt doen.

 

Waar moet ik naartoe als ik een kamer zoek?

Allereerst kun je je inschrijven bij Room.nl, zij beheren diverse complexen in de stad. Ze werken via een wachtlijst, bij sommige kleinere huizen kan het zijn dat je moet hospiteren. Verder kun je het via de HousingDesk Wageningen proberen. Je kunt daar ook zelf berichten plaatsen als kamerzoekende. Andere opties zijn zoeken via algemene kamersites, zoals kamernet.nl, kamertje.nl, kamer.nl, kamerhulp.nl, kamerhuren.nl, www.kamers.nl etc.

Wat verder heel goed werkt is via via een kamer vinden. Vertel aan iedereen dat je een kamer zoekt en vraag aan iedereen of ze nog een kamer weten. Vaak kun je via via snel een kamer krijgen. Ook kun je misschien bij familie of kennissen in de buurt terecht. Mocht dit allemaal niet werken, dan zit er niets anders op dan even geduld hebben.

 

Wat is de Harde Knip?

De harde knip houdt in dat je eerst je complete Bachelor af moet hebben, voordat je aan je Master kunt beginnen. De harde knip is geldig voor iedereen die in september 2010 of later met zijn studie is gestart.

Op welke site kan ik informatie vinden over het bachelor- en masterprogramma?

Dat is biologyportal.wur.nl. Je moet wel inloggen met je wur-account op deze site.

 

Wat is het NIBI?

NIBI, het Nederlands Instituut voor Biologie, is de beroepsvereniging van ruim 5500 wetenschappers, docenten, ondernemers, beleidsmakers en studenten, die biologische kennis ontwikkelen en toepassen. NIBI wil biologische kennisontwikkeling bevorderen, het biologieonderwijs verbeteren, toepassing van biologische kennis stimuleren, maatschappelijk draagvlak voor kennisontwikkeling en toepassing daarvan versterken en de keuze voor een opleiding en carrière in de biowetenschappen bevorderen. NIBI organiseert samenwerking, geeft Bionieuws uit, geeft beleidsadvies, organiseert nascholing, geeft carrièreadvies, doet arbeidsmarktonderzoek, realiseert projecten, neemt initiatief in het Bioscience Forum, neemt initiatief in het Overleg Hoger Onderwijs Biowetenschappen en participeert onder andere in de commissie Genetische Modificatie en de Landelijke Adviesraad Laboratoriumonderwijs. www.nibi.nl

 

Hoe meld ik me aan voor ‘Bionieuws’ het blad van het NIBI?

Bionieuws is een Nederlands wetenschappelijke tweewekelijkse krant die gericht is op biologiegerelateerde onderwerpen. Wil je het blad Bionieuws ontvangen dan kun je in de Biologenkamer op het Forum een inschrijfformulier halen. Het ingevulde formulier kan je afgeven bij het bestuur. Zij zullen deze doorsturen naar het NIBI. Bionieuws verschijnt 20 keer per jaar. Ook kun je je inschrijven via de site.

 

Hoe kan ik bij mijn bestanden op WUR-computers?

Via myworkspace.wur.nl kun je de bestanden die je op een WUR-computer hebt opgeslagen, bekijken op je eigen computer, waar dan ook ter wereld.