Studie FAQWat doet de studieadviseur?

Als je vragen hebt over de studie of met studiegerelateerde problemen rondloopt, dan kan je een afspraak maken met je studieadviseur.

 

Wie is mijn studieadviseur?

  

 

Hoe kan ik een afspraak maken met de studieadviseur? 

 Je kunt zelf een afspraak bij je studieadviseur inplannen door een vergaderverzoek te versturen. Een vergaderverzoek sturen gaat als volgt:

Stap 1: Open je WUR webmail.

Stap 2: Ga naar: Agenda/Calendar.

Stap 3: Kies: New event. Vervolgens: Planningsassistent/Scheduling Assistant (Bovenin). Bij

attendees kun je de desbetreffende studieadviseur selecteren: Bij 'Aan' vul je bijvoorbeeld in: 'Hoetmer, Arno'.

Stap 4: Vervolgens kun je zien wanneer je studieadviseur een vrij moment in zijn/haar agenda heeft (witte kleurcodering in de tijdslijn); selecteer de gewenste tijd (een tijdstip waarop er geen kleurcodering is, selecteer een half uur); En klik op OK

Stap 5: Verstuur het vergaderverzoek.

 

Als je een algemene vraag hebt voor het opleidingsteam kan je een mailtje sturen n

aar de secretaresse van het opleidingsteam: Tessa Holleman. Haar mailadres is:

tessa.holleman@wur.nl. Algemene mailtjes voor het opleidingsteam kunnen ook gestuurd worden naar: office.biologie@wur.nl

 

Hoe meld ik me aan voor een vak?

Ga naar SSC  > ‘Register for courses incl. interim exams’ > ‘Register’ > kies een periode > kijk of je vak ertussen staat >

Ja: Druk in de Engelse SSC op het rode rondje met de gele ‘E’ (Enroll) of op de        Nederlandse versie op de ‘A’ (aanmelden) en je bent aangemeld,

Nee: vul de vakcode in bij ‘Register for courses not (yet) included in your study programme’ en meld je op dezelfde manier aan als bij vakken die er wel automatisch staan.

 

Hoe meld ik me af voor een vak?

Ga naar SSC > ‘Register for courses incl. interim exams’ > ‘Register’ > kies een periode > Druk in de Engelse SSC op het rode rondje met de gele ‘W’ (Withdraw) of op de Nederlandse versie op de ‘T’ (terugtrekken) en je bent afgemeld.

 

Voor wanneer moet ik me voor een vak opgeven?

Hier kun je de uiterlijke aanmelddata voor (her)tentamens en vakken vinden.

 

Hoe meld ik me aan voor een herkansing?

Ga naar SSC > ‘Register for (repeat) interim exams’ > 'Register' > Kies de juiste periode >Druk in de Engelse SSC op het rode rondje met de gele ‘E’ (Enroll) voor de betreffende vakcode en op de Nederlandse versie op de ‘A’ (aanmelden).

Achter de vakcode staat welk cijfer je voor het betreffende vak gehaald hebt.

 

Hoe meld ik me af voor een herkansing?

Ga naar SSC > ‘Register for (repeat) interim exams’ > ‘Register’ > Kies een periode > voor de Engelse versie van SSC klik je op het icoontje ‘W’ (Withdraw) voor de naam van het vak, en op de Nederlandse versie op de ‘T’ (Terugtrekken).

 

Hoe weet ik wanneer mijn herkansing is?

Ga naar de studiegids en zoek het vak op. (Dit gaat het snelste door de vakcode in Google in te typen). Druk op 'vakrooster' bovenaan de pagina. De bovenste data zijn de data van de hertentamens. 

 

Waar kan ik vinden welke boeken ik nodig heb?

Zoek het vak op in de studiegids, onderaan de beschrijving van elk vak staat meestal welke boeken je nodig hebt.

De WURshop weet meestal ook welke boeken je nodig hebt als je de vakcode geeft. Dit is ook het geval op studystore.nl.

 

Waar koop ik mijn studieboeken?

Studieboeken kun je kopen bij de WURshop, die zich op de begane grond in het Forum bevindt. De WURshop heeft (bijna) altijd de juiste versie van de benodigde boeken, maar weet niet welke boeken optioneel of verplicht zijn. Dit kun je wel vinden in de studiegids. Je kan ook altijd je boeken kopen via andere boekwinkels of tweedehands. Ook kun je online boeken kopen op studystore.nl.

 

Wanneer is de WURshop open?

De openingstijden en contactgegevens van de WUR-shop vind je hier.

 

Waar kan ik tweedehands boeken kopen/verkopen?

Tweedehandsboeken zijn op vele sites te vinden. Binnen Wageningen kan je ook altijd tweedehandsboeken kopen/verkopen via de facebookpagina van Biologica.