Seed Valley


De wereldbevolking groeit tot het jaar 2050 met ruim 2 miljard mensen. Om iedereen te kunnen blijven voeden met gezonde groenten, zijn hogere opbrengsten nodig met minder gebruik van ruimte, energie, zoet water en mineralen.

 

De grote vraag is: Wie durft die enorme uitdaging aan?

 

Plantenveredelaars en onderzoekers lopen nooit weg voor zo’n uitdaging. Zij ontwikkelen de nieuwe groente- en bloemenrassen die hogere opbrengst geven, langer houdbaar zijn en resistent zijn tegen ziektes. Nederland is koploper in de ontwikkeling van betere plantenrassen. Onze zaden gaan de hele wereld over. Goede kwaliteit groentezaad is voor elke boer dé investering in een rendabele oogst.

 

Maar goed zaad alleen is niet genoeg. Kennis over de optimale teeltmethodes is minstens zo waardevol. Daarom reizen teeltadviseurs van zaadbedrijven de hele wereld over om hun kennis te delen met lokale telers.

 

Nu weet je iets over wat wij doen in Seed Valley. De volgende vraag is: wat ga jíj doen? Geloof je dat belangrijke vraagstukken ook wel zonder jou worden opgelost? Of ga je iets wezenlijks bijdragen aan de maatschappij en de toekomst?

 

Kijk op onze website voor meer informatie en een overzicht van alle bedrijven en vacatures.