Vereniging


Geschiedenis

In november 2019 werd de 32ste Diës (verjaardag) van B.V.W. ‘Biologica’ gevierd. Dit houdt in dat onze studievereniging inmiddels al meer dan dertig jaar oud is. Gedurende deze jaren is de vereniging steeds groter geworden en inmiddels telt zij iets meer dan duizend leden.

 

De studie biologie is in 1970 in Wageningen opgezet en werd dus al zeventien jaar onderwezen toen B.V.W. ‘Biologica’ werd opgericht. Hiervoor waren er echter al activiteiten voor biologen, door biologen georganiseerd. Enkele van onze commissies hebben een geschiedenis die langer teruggaan dan onze officiële oprichting. De Missing Link bijvoorbeeld bestond al onder de prehistorische naam ‘Pruttel’. Een commissie met de naam bioborrelcommissie is later geëvolueerd tot de BAC, Biologen Activiteiten Commissie. Tot slot was er al een commissie die zich bezighield met het voorstellen van de eerstejaars biologen aan elkaar: de huidige BIKcie. Pas in 1987 werden deze verschillende commissies daadwerkelijk verenigd. Mocht je meer willen weten over de geschiedenis van Biologica, dan raad ik je aan om zeker eens onze oude almanakken door te kijken! Elke twee jaar verschijnt er een nieuwe almanak, en daaruit blijkt wel dat Biologica nog steeds door evolueert.

Heden

Op dit moment bestaat 'Biologica' uit meer dan 1000 leden en uit meer dan 20 commissies, waardoor er bijna elke week meerdere activiteiten op de planning staan.