Bestuur


Het 61ste bestuur der B.V.W. ‘Biologica’ bestaat uit:

 

Voorzitter:  Ilja van Lierop

Secretaris:  Anna Spoorman
Penningmeester: Mattijs Lootsma
Commissaris PR: Tessa Stroeken
Commissaris Extern: Teun de Jong
Commissaris Studie: Nathan van Veelen
Commissaris Commissies: Moon van Asseldonk


Voorzitter

 

Hoi iedereen!

 

Ik ben Ilja van Lierop en ik ben de nieuwe Voorzitter van het 61ste bestuur van ‘Biologica’. Van 20 januari tot 21 september ben ik Secretaris geweest. Als Voorzitter leid ik de bestuursvergaderingen, onderhoud ik de agenda van het bestuur en houd ik het overzicht over het bestuur en de vereniging.

 

Ik ben een derdejaars student, en ik heb bijna mijn major, major A, afgerond. Ik zit in meerder commissies, zoals de BAC waar ik meehielp en hopelijk in de toekomst ook weer actief meehelp met het organiseren van leuke activiteiten, zoals mijn favoriet de karaokeavond en ook het kerstdiner en de kampvuurborrel. Verder hoop ik dat het mogelijk is om komend jaar nog een leuke ouderdag neer te zetten voor de eerstejaarsbiologen vanuit de OuderdagCie. Ook zit ik in de BEC, waarmee we een leuke reis in de zomer van 2021 willen neerzetten.

 

Ik ben nu een paar weken 20 jaar en ondank de wissel nog steeds de jongste in dit bestuur. Ik kom uit het mooie Nuenen, wat vlak naast Eindhoven ligt, dus ik ben altijd in voor wat Brabantse gezelligheid. Ik woon in een studio op de Marijkeweg, waar ik echt super blij mee ben. Dit is de ideaal om met vrienden samen te eten of te chillen en ik heb gewoon helemaal mijn eigen plekje. Naast afspreken met vrienden, gezelligheid en feesten houd ik erg veel van tekenen en schilderen. Ik heb laatst nieuwe schilderspullen gekregen en een nieuw tekenboekje gekocht, dus ik hoop dit weer meer te kunnen doen de komende tijd! Ook houd ik van reizen en hoop ik nog veel van de wereld te zien.

 

Mochten jullie nog vragen hebben mag je me gewoon appen of mailen, of spreek me een keertje aan!

 

Groetjes,

Ilja


Secretaris

Heyhoi!

 

Mijn naam is Anna Spoorman en ik ben de nieuwe Secretaris van het 61ste bestuur van ‘Biologica’. Als Secretaris notuleer ik bij bestuursvergaderingen en Algemene Ledenvergaderingen, hou ik het ledenbestand en de e-mail van de vereniging bij en zorg ik dat de Facebook en Whatsappgroep up-to-date blijven. Ook schrijf ik elke week de nieuwsbrief de BioFlits en elke maand de Engelse versie, de BioBuzz.

 

Ik was niet het meest actieve lid voordat ik bij het bestuur kwam, maar dat geeft niet daar staat ‘Biologica’ helemaal voor open. Ik wilde graag wat meer voor mijn mede studenten doen en zocht een leuke uitdaging.

 

Ik ben 21 jaar oud en onderhand derdejaarsstudente. Ik heb gekozen voor major C, Human & Animal Health, dus zit nu helemaal in de ziekte- en vooral virus-sferen wat erg relevant is vandaag de dag. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, waar ik in het weekend nog vaak te vinden ben. Ik woon ondanks dat ik al in mijn derde jaar zit nog altijd op mezelf in het pittoreske Bennekom.

 

Ook zit ik bij studentenvereniging SSR-W waar ik redelijk actief ben, besteed ik het meeste van mijn vrije tijd aan vrienden, eten en Netflix, hou ik als een echte Amsterdamse meid van drankjes en dansjes, maar probeer ik ook regelmatig te sporten en natuurlijk al mijn kamerplantjes te verzorgen.

 

Als je vragen hebt, app of mail me gerust of spreek met een keertje aan!

 

Groetjes,

Anna


Penningmeester

Hey!

 

Mijn naam is Mattijs en ik ben de penningmeester van de vereniging. Ik verwerk de declaraties en houd de boekhouding bij. Ik ondersteun de commissie penningmeesters en maak en controleer de begrotingen en afrekeningen.

 

Ik zit in twee commissies. Met de BAC organiseer ik geweldige activiteiten zoals de kampvuurborrel en het kerstdiner. Ik zit ook in de Ouderdagcie, samen met de andere leden van de Ouderdagcie ga ik dit jaar een super leuke ouderdag organiseren voor de eerste jaars.

 

Ik ben vaak verhuisd maar heb het grootste gedeelte van mijn leven gewoond in het altijd gezellige Scheveningen, waar ik vaak ga wandelen op het strand of gewoon in de stad. Naast wandelen hou ik erg van fietsen en netflix kijken. Ik heb gekozen om naar Wageningen te verhuizen omdat ik graag het huis uit wilde en in Wageningen woont bijna iedereen op kamers. Ik heb er geen moment spijt van gehad! De sfeer is geweldig en iedereen is super aardig en gezellig.

 

Als je vragen heb kun je mij altijd aanspreken of mailen!

 

Groetjes,

 

Mattijs


Commissaris PR

Hallo allemaal,

 

Ik ben Tessa Stroeken, de Commissaris PR van het 61ste bestuur. Dit betekent dat ik me bezighoud met alles wat een beeld geeft van onze mooie vereniging naar de buiten wereld. Ik houd bijvoorbeeld voorlichtingspraatjes voor (potentiële) nieuwe studenten en ik beheer de website en sociale media. Daarnaast help ik met de organisatie van de diplomauitreikingen voor biologen. Gerelateerd aan mijn functie zit ik in een aantal commissies, de IntrodukCie, de MeeCie en de ScriptCie. Daarnaast ben ik ook nog medeoprichter van onze sportcommissie, de Anaconditie.

 

Ik ben derdejaars biologie student en heb gekozen voor major D, eerlijk gezegd vooral omdat ik naar de Pyreneeën wilde. Ik ben geboren en getogen in Utrecht en heb dus een vrij grote switch gemaakt van de stad naar ons boerendorpje Wageningen. Nu woon ik op de Hoogstraat in een gezellig studenten huis en ben regelmatig te vinden op de dijk of in de uiterwaarden, ik denk dat ik de natuur zo dichtbij inmiddels niet meer zou kunnen missen.

 

Naast Biologica heb ik best veel hobby’s. Ik hou heel erg van muziek maken, onder andere zing ik in de befaamde biologen band Onkruid en daarnaast speel ik piano en gitaar. Verder vind ik het leuk om regelmatig te sporten en heb ik de standaard biologen hobby: planten verzorgen. Over het algemeen houd ik van creatief bezig zijn en natuurlijk ook heel erg van chillen met vrienden:)

 

Als je mooie promo plaatjes hebt weet je me te vinden en ik ben ook altijd in voor een praatje over van alles en nog wat!

 

Groetjes,

Tessa


Commissaris Extern

Beste iedereen,

 

Ik ben dus Teun de Jong, en in het 61e bestuur termijn van B.V.W. ‘Biologica’ zal ik wederom de functie van Commissaris Extern vervullen. Een extern houd contact met de externen van onze vereniging. Dit betekent voornamelijk dat ik het contactpersoon zal zijn voor onze geliefde sponsoren. Om te zorgen dat onze vereniging nog meer kan betekenen voor haar leden zal ik ook veel op zoek zijn naar nieuwe sponsoren.

 

Mijn commissieleven bij ‘Biologica’ begon met het organiseren van een legendarisch kamp met de BIKcie 2019! Het organiseren van een weekend beviel zeker, dus ben ik vol goede moed bezig geweest met het geannuleerde Integracieweekend. Maar niet getreurd voor diegeen die met mij mee op vakantie willen… Komende zomer kun je mij en nog heel veel andere biologen beter leren kennen bij de vakantie van de BEC, die ik gepassioneerd help organiseren. Tot slot ligt een groot deel van mijn hart bij de BAC, voor de niet zelden gerstenat-gerelateerde activiteiten.

 

Als derdejaars bioloog heb ik inmiddels mijn stekkie gevonden op de Thorbeckestraat in ons biologenhuis het ‘KoffieKrot’, die we delen met drie cavia’s en een wagonlading planten. Kom vooral eens langs! Daarbuiten ben ik een geboren en getogen Noord Hollander, thuisthuis ligt nu in het dorpje Bergen aan de Schoorlse duinen. Al ben ik geen grote fan van polders, strand en zee, de helft van mijn familie woont gelukkig in de Achterhoekse bossen.

 

Ik ben wel fan van Imkeren, in Wageningen heb ik dan ook een bijenvolk staan. Ook van backpacken, trektochten en reizen in het algemeen word ik blij. Dus kom vooral naar me toe voor een potje honing van eigen bijtjes of als je zin hebt in lullen over Rusland, Afrika of een groot scala aan biologendingen.

 

Hartelijke groet, 

 

 

Teun

Commissaris Extern

 


Commissaris Studie

Beste lezer!

 

Mijn naam is Nathan van Veelen. Ook dit tweede halfjaar zal ik jullie inlichten over alle ontwikkelingen betreft studie gerelateerde onderwerpen als de Commissaris Studie van het 61ste bestuur van B.V.W. ‘Biologica’. Daarnaast zal ik ons, de biologen uit Wageningen, vertegenwoordigen tijdens verschillende vergaderingen en besprekingen waarbij het onderwijs betrokken is.  Heel taai denk je misschien, maar man wat kunnen wij als student veel inbrengen op deze universiteit. Er wordt bijvoorbeeld constant nagedacht over verbeteringen binnen de verschillende vakken. Dit wordt onder andere besproken bij de periodieke onderwijscommissie (OnderCie) en opleidingscommissie (OpCie) vergaderingen. Bovendien kom ik ook maandelijks met studiecommissarissen vanuit de meeste biologie studies in Nederland samen bij het Landelijk Overleg Biologie Studenten, het LOBS. Ten slotte zal ik de vergaderingen met de studiecommissarissen van alle bachelor opleidingen binnen Wageningen voorzitten tijdens de StuCom en ben ik lid van onze educatieve commissie, de EducaCie. Naast de zojuist genoemde vergaderingen is het mijn doel om bruikbare informatie niet alleen aan mijn bestuursgenoten door te communiceren, maar ook aan de jullie, de biologie studenten van Wageningen.

 

De vrije tijd die overblijft besteed ik voornamelijk aan zwemmen bij de zwemvereniging, lezen van boeken rondom een filosofisch thema en het bespreken daarvan, verzorgen van m’n kamerplanten en het fanatiek luisteren naar een enorme diversiteit aan muziek.

 

Weet dat je mij altijd kan bereiken voor studie gerelateerde zaken, maar natuurlijk ook als je een memorabele dialoog wilt voeren!

 

Groetjes,

Nathan van Veelen


Commissaris Commissies

Lieve mensen,

 

Mijn naam is Moon van Asseldonk. Binnen het bestuur van Biologica bekleed ik ook deze termijn de functie Commissaris Commissies. Zoals de naam van deze functie je misschien al doet vermoeden, help ik met het vormen en onderhouden van de vele commissies binnen onze vereniging. Hierbij kun je denken aan het samenstellen van een nieuwe commissie en deze ondersteunen wanneer ze hulp kan gebruiken. Verder houd ik de verenigingsagenda en het commissieledenbestand bij. Deze functie sprak me vooral aan omdat je contact hebt met veel verschillende mensen :)

 

Zelf zit ik ook in een aantal commissies. Zo help ik de groepsmeeloopdagen te organiseren met de MeeCie, denk ik mee over alle spelgerelateerde activiteiten met de SpelCie en, last but not least, zijn we alweer druk begonnen met de voorbereidingen voor een reis aanstaande zomer met de BEC! Als je ook zin hebt om in een commissie te gaan kun je altijd de commissie interesse enquête op de site invullen, een aanrader als je het mij vraagt!

 

Naast het actief zijn binnen B.V.W. Biologica heb ik ook een aantal andere hobby’s waar ik graag tijd aan besteed. Een daarvan is muziek luisteren en maken. Ik speel een paar instrumenten waarvan accordeon de allerleukste is. Ook genoot ik vaak bij een festival of concert in het publiek, ik hoop dit snel weer te kunnen oppakken. Er zijn ook genoeg andere activiteiten waar ik erg enthousiast van word. Hieronder vallen zeker zwemmen, lezen en lekker spelletjes spelen, maar eigenlijk kun je me ongeveer overal wel enthousiast voor maken :)

 

Het lijkt me leuk je te spreken bij een volgende activiteit, tot snel! :)

 

Groetjes,

Moon