Bestuur


Het 60ste bestuur der B.V.W. ‘Biologica’ bestaat uit:

 

Voorzitter:  Diana Hofman

Secretaris:  Ilja van Lierop
Penningmeester: Mattijs Lootsma
Commissaris PR: Hedwig van de Kamp
Commissaris Extern: Teun de Jong
Commissaris Studie: Nathan van Veelen
Commissaris Commissies: Moon van Asseldonk


Voorzitter

Hoi!

 

Mijn naam is Diana Hofman en ik ben van eind mei 2019 tot januari 2020 Secretaris geweest. Sinds eind januari 2020 ben ik de Voorzitter van de vereniging geworden. Ik hou de agenda van het bestuur bij, leid vergaderingen en zorg dat alles goed gaat binnen het bestuur en de vereniging. Verder zit ik ook in een aantal commissies van B.V.W. 'Biologica'. Ik help met het organiseren van de meeloopdagen met de MeeCie, het organiseren van spelgerelateerde activiteiten met de SpelCie, het organiseren van borrels en het Kerstdiner met de BAC, ik help met het schrijven van de komende almanak met de AlmanakCie 2021 en ben lid van de DetekCie.

 

Nu iets meer over mezelf, ik ben 21 jaar geleden geboren in Utrecht maar ik heb ook in Almere, Maarssen, Maastricht en een klein dorp naast Doetinchem genaamd Keijenborg gewoond. Ik woon nu in een studio op de Haarweg met mijn planten, zoals Aloe Vera en dieren. Ja, inderdaad, dieren! Namelijk wandelende takken (Peruphasma schultei)en drie konijnen: Bella, Bibi en Boris. Ik heb ook twee zusjes, één van 20 en één van 1 jaar oud. Verder hou ik erg van het lezen van boeken, dieren, borrelen, wandelen in de natuur, het spelen van de Sims 4, Bullet Journal bijhouden en het kijken van series.

 

Je zal me vaak in het hok zien zitten, spreek me gerust aan! Ik laat met liefde één van de duizenden konijnen foto's zien, of baby foto's van mijn jongste zusje.

 

Groetjes!

 

Diana


Secretaris

Heey allemaal,

Ik ben Ilja van Lierop, de nieuwe Secretaris van het 60ste bestuur van ‘Biologica’. Dit houdt in dat ik de vergaderingen notuleer, de administratie en ledendatabase bijhoud, de BioFlits en BioBuzz schrijf en evenementen op de Facebookpagina en in de Whatsappgroep zet.

 

Ik ben een tweedejaars student, en na wat keuzestress heb ik besloten major A te doen, omdat ik geïnteresseerd ben in genetica en DNA en het me vanuit een plantenmotivatie nuttig lijkt. Ik zit in de BAC waar ik meehelp leuke activiteiten te organiseren zoals de karaokeavond, het kerstdiner en de kampvuurborrel. Verder hoop ik een leuke ouderdag neer te zetten voor de eerstejaarsbiologen vanuit de OuderdagCie.

 

Ik ben 19 jaar en de jongste in dit bestuur. Ik kom uit het mooie Nuenen, wat vlak naast Eindhoven ligt, dus ik ben altijd in voor wat Brabantse gezelligheid. Ik woon in een studio op de Marijkeweg, waar ik heel blij mee ben en waar ik het leuk vind om met vrienden samen te eten of te chillen. Naast gezelligheid en feesten houd ik erg veel van tekenen en schilderen, dit kost wel erg veel tijd dus helaas doe ik het niet zo veel buiten de vakanties. Ook houd ik van reizen en hoop ik nog veel van de wereld te zien.

 

Mochten jullie nog vragen hebben mag je me gewoon appen of mailen, of spreek me aan!

 

Groetjes,

Ilja


Penningmeester

Hey!

Mijn naam is Mattijs en ik ben de nieuwe penningmeester van de vereniging. Ik verwerk de declaraties en houd de boekhouding bij. Ik ondersteun de commissie penningmeesters en maak en controleer de begrotingen en afrekeningen.

 

Ik zit in twee commissies. Met de BAC organiseer ik geweldige activiteiten zoals de kampvuurborrel en het kerstdiner. Ik zit ook in de Ouderdagcie, samen met de andere leden van de Ouderdagcie ga ik dit jaar een super leuke ouderdag organiseren voor de eerste jaars.

 

Ik ben vaak verhuisd maar heb het grootste gedeelte van mijn leven gewoond in het altijd gezellige Scheveningen, waar ik vaak ga wandelen op het strand of gewoon in de stad. Naast wandelen hou ik erg van fietsen en netflix kijken. Ik heb gekozen om naar Wageningen te verhuizen omdat ik graag het huis uit wilde en in Wageningen woont bijna iedereen op kamers. Ik heb er geen moment spijt van gehad! De sfeer is geweldig en iedereen is super aardig en gezellig.

 

Als je vragen heb kun je mij altijd aanspreken of mailen!

 

Groetjes,

Mattijs


Commissaris PR

Hoi iedereen!

 

Ik ben Hedwig, de commissaris PR van het bestuur. Dit betekent dat ik mij vooral bezig houd met voorlichtingspraatjes en de diploma uitreikingen. Ook ben ik verantwoordelijk voor deze site, de LinkedIn pagina en het Instagram account. Mocht je hier iets op willen mail mij! 

 

Ik zit in mijn derde jaar van de studie, en heb de major D 'Ecology and Biodiversity' gekozen, en vind dit heel erg leuk. Naast het studeren ben ik ook actief in meerdere commissies: de AlmanakCie, BAC, MeeCie, ScriptCie en SpelCie. Ook heb ik de OuderdagCie, SymposiumCie 2019 en IntrodukCie 2018 en 2019 al afgerond. Het commissie-werk staat mij erg aan en ik vind het leuk om activiteiten voor de Biologica leden te helpen organiseren. 

 

Buiten Wageningen woon ik part-time in Warnsveld (bij mijn moeder) en in Arnhem (bij mijn vader). Bij mijn moeder heb ik twee hondjes en bij mijn vader een (erg dikke) kat, waar ik dol op ben. Ik ben bij mijn moeder opgegroeid, maar heb de afgelopen twee jaar, voordat ik mij kamer had, bij mijn vader gewoond. 

 

Groetjes,

 

Hedwig


Commissaris Extern

Beste iedereen,

 

Ik ben dus Teun de Jong, en in het 60e bestuur termijn van B.V.W. ‘Biologica’ zal ik de functie van Commissaris Extern vervullen. Een extern houd contact met de externen van onze vereniging. Dit betekent voornamelijk dat ik het contactpersoon zal zijn voor onze geliefde sponsoren. Voor voldoende financiering van al onze activiteiten zal ik ook veel op zoek zijn naar nieuwe sponsoren.

 

Mijn commissieleven bij ‘Biologica’ begon met het organiseren van een legendarisch kamp met de BIKcie 2019! Verder ligt mijn hart bij de BAC, voor de niet zelden gerstenat-gerelateerde activiteiten. Dan ben ik nog voorzitter van de SponsCie. Tot slot organiseer ik met de IntegraCie nog een weekend aan het eind van de zomervakantie, kom daar dus maar lekker integreren!

 

Als tweedejaars bioloog heb ik inmiddels mijn stekkie gevonden op de Thorbeckestraat in ons biologenhuis het ‘KoffieKrot’. Daarbuiten ben ik een geboren en getogen Noord Hollander, thuisthuis ligt nu in het dorpje Bergen aan de Schoorlse duinen. Al ben ik geen grote fan van polders, strand en zee, de helft van mijn familie woont gelukkig in de Achterhoekse bossen.

 

Ik ben wel fan van Imkeren, in Wageningen heb ik dan ook een volk staan. Ook van backpacken, trektochten en reizen in het algemeen word ik blij. Dus kom vooral naar me toe voor een potje honing van eigen bijtjes of als je zin hebt in lullen over Rusland, Afrika of biologendingen.

 

Hartelijke groet, 

 

Teun

Commissaris Extern


Commissaris Studie

Beste lezer!

Mijn naam is Nathan van Veelen. Ieder geval het komende halfjaar zal ik jullie inlichten over alle ontwikkelingen betreft studie gerelateerde onderwerpen als de commissaris studie van het 60ste bestuur van B.V.W. ‘Biologica’. Daarnaast zal ik ons, de biologen uit Wageningen, vertegenwoordigen tijdens verschillende vergaderingen en besprekingen waarbij het onderwijs betrokken is.  Heel taai denk je misschien, maar man wat kunnen wij als student veel inbrengen op deze universiteit. Er wordt bijvoorbeeld constant nagedacht over verbeteringen binnen de verschillende vakken.

Dit wordt onder andere besproken bij de periodieke onderwijscommissie (OnderCie) en opleidingscommissie (OpCie) vergaderingen. Bovendien kom ik ook maandelijks met studiecommissarissen vanuit de meeste biologie studies in Nederland samen bij het Landelijk Overleg Biologie Studenten, het LOBS. Ten slotte zal ik de vergaderingen met de studiecommissarissen van Wageningen voorzitten tijdens de StuCom en ben ik lid van onze educatieve commissie, de EducaCie. Naast de zojuist genoemde vergaderingen is het ook mijn doel om bruikbare informatie niet alleen aan mijn bestuursgenoten door te communiceren, maar ook aan de andere biologie studenten van Wageningen.

 

De vrije tijd die overblijft besteed ik voor namelijk aan zwemmen bij de zwemvereniging, lezen van boeken rondom een filosofisch thema en het bespreken daarvan, verzorgen van m’n 40 kamerplanten en het fanatiek luisteren naar een enorme diversiteit aan muziek.

 

Weet dat je mij altijd kan bereiken voor studie gerelateerde zaken, maar natuurlijk ook als je een mooie dialoog wilt voeren!

 

Groetjes,

Nathan van Veelen 


Commissaris Commissies

Lieve mensen,

 

Ik ben Moon van Asseldonk, binnen het bestuur van Biologica heb ik de functie Commissaris Commissies. In deze functie help ik met het vormen en onderhouden van de vele commissies binnen onze vereniging. Hierbij kun je denken aan het samenstellen van een nieuwe commissie en deze helpen wanneer er problemen zijn. Ook houd ik de verenigingsagenda bij.

 

Waarom leek deze functie me nou zo leuk? Als net nieuwe biologie studente woonde ik een filmavond bij die werd georganiseerd door een eerstejaarscommissie, de FilmCie. Na deze avond werd ik ook nieuwsgierig hoe het zou zijn om in een commissie te gaan en, je raad het al, de eerste werd dan ook de FilmCie :) Dit was het begin van mijn activiteiten binnen Biologica. Hierna volgden nog een aantal commissies en wie weet in de toekomst nog wel meer. Als je ook zin hebt om in een commissie te gaan kun je altijd de commissie interesse enquête op de site invullen, een aanrader als je het mij vraagt.

 

Naast het actief zijn binnen B.V.W. Biologica heb ik ook een aantal andere hobby’s waar ik graag tijd aan besteed. Een daarvan is muziek luisteren en maken. Ik speel een paar instrumenten waarvan accordeon de allerleukste is. Ook geniet ik regelmatig bij een concert of festival in het publiek. Verder zwem ik graag en voor een boek lezen of een spelletje spelen kun je me ook enthousiast krijgen :)

 

Het lijkt me leuk je te spreken bij een volgende activiteit :)

 

Groetjes,  

Moon