Bestuur


Het 57ste bestuur der B.V.W. ‘Biologica’ bestaat uit:

 

Voorzitter: Naomi Berbée

Secretaris: Steven Schoonderwoerd
Penningmeester: Harald Holm
Commissaris PR: Sam van Zijtveld
Commissaris Extern: Rosanne Dodde
Commissaris Studie: Samantha Popma
Commissaris Commissies: Mees van den Munckhof


Voorzitter

Hoihoi!

 

Ik ben Naomi Berbée en de afgelopen vier maanden was ik de Commissaris Commissies van het 56ste bestuur, wat me enorm veel ervaring heeft gegeven voor alles wat binnen de vereniging speelt en haar leden. Deze ervaring neem ik mee naar mijn nieuwe functie: Voorzitter van het 57ste bestuur. Samen met mijn bestuursgenoten zal ik ernaar streven om er weer een prachtige bestuurstermijn van te maken met veel activiteiten voor de leden van Biologica.

 

Ik ben een wijze uit het Verre Oosten, ofwel ik kom uit Enschede. Ik ben 21 jaar en 3de-jaars bioloog. Ik heb me gespecialiseerd in Major B (Organismal Development and Adaptation), al vind ik marine biologie en genetica ook reuze interessant. Ik ben vaak in het zwembad te vinden, maar ook gewoon lekker lezend/netflixend in mijn bed. Dus mocht je willen weten welke boeken je echt gelezen moet hebben, kom dan naar mij! Ook vind ik het heerlijk om een stuk te fietsen door de natuur of gewichten te heffen. Het bakken van taarten en andere zoetigheid vind ik enorm leuk, helaas heb ik daar niet altijd veel tijd voor. In plaats daarvan kook ik daarom vaak (wat mijn huisgenoten enorm waarderen). Bij mijn ouders thuis had ik 3 cavia’s, dus kom bij mij met foto’s of filmpjes van cavia’s of andere schattige dieren en dan zijn we sowieso ineens uren verder.

 

Ik ben natuurlijk ook druk met commissies van B.V.W. ‘Biologica’, ik ben in mijn 1ste jaar begonnen met de LustrumCie en in mijn tweede jaar hebben we zo zintuigprikkelende weken neergezet. Door de LustrumCie was ik ‘Hooked on a feeling’, dat ik terecht kwam bij andere commissies: MeeCie (meeloopdagcommissie), de SponsCie en de SpelCie (sport en spelcommissie). Ik kan het je enorm aanraden om bij een commissie te gaan omdat je zo ervaringen opdoet die je niet snel zal vergeten!

Ik hoop jullie terug te zien in het Hok en tijdens de vele activiteiten van onze vereniging!

 

Liefs,

 

Naomi


Secretaris

Hoi allemaal!

 

Ik ben Steven Schoonderwoerd, beter bekend als Stibba, of kale, mag allemaal! Ik ben de nieuwe Secretaris en de rechterhand van onze Voorzitter Naomi! Alle prachtige en vermakelijke notulen van onze bestuursvergaderingen zijn door mij geschreven en ik ben ook de man van de mail. Ook de wekelijkse BioFlits, die je natuurlijk trouw leest elke keer, wordt door mij gemaakt! Ik zit ook voor mijn functie in de DetekCie, die achter missende informatie van de alumni aan gaat. Voor mezelf zit ik in de Fotosynthese, omdat ik een (zeer) amateuristische fotograaf ben en het leuk vind om alle leuke en beschamende momenten vast te leggen op de leuke activiteiten! Ik heb bijvoorbeeld de bestuursfoto’s van het vorige bestuur gemaakt en de vorige twee van het bestuur van Ipso Facto. Muziek is een grote passie van me, ik luister het liefst met alles wat ik doe wel muziek op de achtergrond. Dat kan verschillen van k-pop tot hip-hop of metal core, allemaal leuk!

 

Ik kom uit Amstelveen, een stad iets onder Amsterdam, maar het drukke stadsleven trok mij toch niet helemaal. Nadat ik in Groningen, Utrecht en Amsterdam naar biologie heb gekeken kwam ik pas in Wageningen een keertje kijken. Ik was gelijk verkocht! Ik heb het eerste jaar rustig aan gedaan: veel gegamed, mee gedaan aan het GNSK met Esports, een Esports vereniging opgericht in Wageningen met vrienden (Paragon Esports) en met een team meegespeeld in de Nederlands League of Legends competitie! Daarna kwam ik met de Fotosynthese in contact en een paar maanden later zit ik in het bestuur, zo kan het opeens heel anders lopen!

 

Mail me gerust als je vragen hebt over de vereniging, muziek of games en ik hoop jullie allemaal te zien op de leuke activiteiten van de vereniging!

 

Groetjes,

 

 

Steven


Penningmeester

Hey iedereen,

 

Ik ben Harald Holm, de Penningmeester van het 57ste bestuur. Dat betekent dat ik de boekhouding voer, declaraties beoordeel en honoreer, de commissiepenningmeesters ondersteun en de algemene financiële gezondheid van B.V.W. 'Biologica' in de gaten houd. Je zal me vaak bij de activiteiten van B.V.W. Biologica vinden of in het Hok. Ik heb vroeger al in Wageningen gewoond, maar ben echt opgegroeid in Utrecht.

 

Ik woon al een tijd met drie vrienden en medebiologen in een appartement in Wageningen. Het is een echt een biologenhuis, waarvan 1 van de kamers zelfs meer plant dan kamer is. Ik doe major A ook wel de Molecular and Cell Biology major.  Als ik niet bezig ben met m’n studie of bestuursactiviteiten ga ik graag uit met vrienden of chillen. Ik hou ook erg van koken en volg rugby van tijd tot tijd.

 

Heb je nog vragen, dan kan je me altijd mailen of persoonlijk aanspreken als je me tegenkomt.

 

We komen elkaar vast eens tegen!

 

 

Harald


Commissaris PR

Heyhey iedereen,

 

Mijn naam is Sam van Zijtveld. Ik ben nieuw in het biologica bestuur en ik ben de gloednieuwe Comissaris PR. Dit houdt in dat ik Bachelor- en Masteruitreikingen zal voorbereiden en dat ik aanwezig zal zijn bij de AID Studiedagen en Meeloopdagen. Hiernaast beheer ik ook de LinkedIn pagina en samen met de ScriptCie beheer ik ook de B.V.W. Biologica site. Een nieuwe functie voor de PR van dit jaar is ons gloednieuwe instagram account beheren.

 

Ik heb ook nog een leven naast het bestuur. Ik ben tweedejaars bioloog en volg Major D: Ecologie en Biodiversiteit. Buiten school speel ik graag video games, zover mijn laptop dat trekt, en Dungeons and Dragons. Elk weekend ga ik nog braaf naar thuisthuis in Son en Breugel in Noord-Brabant waar ik ben op gegroeid. Ik werk daar elke zaterdag in een friettent waar ik lekker vijf uur lang frietjes sta voor te bakken. Verder heb ik vrij weinig verstand over frituren dus vragen hierover kan je wel stellen maar ik kan geen antwoorden beloven.

 

Als je me ziet mag je me natuurlijk altijd aanspreken en met wat geluk mag ik je oorkonde maken,

 

Sam


Commissaris Extern

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Rosanne Dodde en ik ben Commissaris Extern binnen het 57ste bestuur van B.V.W. ‘Biologica’. Dat houdt in dat ik me zal focussen op het zoeken en binden van sponsoren, verder onderhoud ik uiteraard het contact met de huidige sponsoren. Vooral het vinden van nieuwe sponsoren is uitdagend en ik heb daar erg veel zin in. Al die leuke Biologica activiteiten moeten wel bekostigd worden natuurlijk.

 

In 2016 ben ik verhuisd vanuit een dorpje in de kop van Noord-Holland, Schagerbrug, om in Wageningen  te gaan studeren en woon nu in de Thorbeckestraat met oud bestuur van B.V.W. ‘Biologica’.

 

Verder zit ik bij de SponsCie, DikCie, FilmCie en de IntrodukCie. Je zult me vast nog wel zien bij biologica activiteiten, dan kun je gerust een vraag stellen of me een leuk feitje vertellen. Mijn voornaamste hobbies zijn tekenen, bakken van lekkernijen en nu tijdelijk ballondieren vouwen.

 

Als ik een bloem was, was ik geen roos maar een vergeet-me-nietje.

 

Groetjes,

 

Commissaris Extern

 

 

Rosanne Dodde


Commissaris Studie

Hallo iedereen!

Ik ben Samantha Popma en ik ben de Commissaris Studie van het 57ste bestuur. Dit betekent dat ik mee kan praten bij verschillende vergaderingen en mijn mening mag uiten over zaken die onze geweldige opleiding aangaan.

 

Dat doe ik bijvoorbeeld bij de vergaderingen van de OnderCie en de OpCie, waar studenten onderling en samen met de opleidingscommissie vergaderen over de inhoud en het verbeteren van de studie.
Universiteit breed bespreek ik met studiecommissarissen van andere studieverenigingen problemen waar we tegen aanlopen en ook wisselen we ideeën uit om het onderwijs in Wageningen te verbeteren. Om B.V.W. ‘Biologica’ en de Wageningse biologen landelijk te vertegenwoordigen ga ik één keer in de maand naar het LOBS, het Landelijke Overleg BiologieStudenten. Hier neem ik een kijkje onder de sluier van hoe andere universiteiten bepaalde zaken aanpakken en op die manier kom ik veel te weten over biologiestudenten in heel Nederland. Voor mijn functie zit ik ook in de EducaCie en zo kunnen we samen leuke en leerzame activiteiten organiseren voor de studenten van onze opleiding.

 

Nu een beetje over mezelf, ik ben 21 jaar, 3de jaars bioloog en ik kom oorspronkelijk uit Hengelo (OV). In Wageningen woon ik in een huis met drie andere meiden en mijn kat Kilo. Op het moment ben ik bezig met het afronden van major B en daarna wil ik me meer gaan verdiepen in marine biologie. Ik houd zeer van mijn studie en ben er ook veel mee bezig maar als ik niet met mijn neus in de studieboeken zit, lees ik graag boeken en kijk ik series.

Voor vragen kunnen jullie altijd langskomen in het hok of mij een mailtje sturen en ik zie jullie graag op alle komende Biologica activiteiten!

 

Groetjes,

 

Samantha Popma


Commissaris Commissies

Hallo Allemaal!

Mijn naam is Mees van den Munckhof en ik ben benoemd tot Commissaris Commissies van het 57e bestuur van B.V.W. Biologica. Dit houdt in dat ik contact hou met de vele commissies die onderdeel van onze vereniging uitmaken en ze help met problemen. Verder richt ik nieuwe commissies op en zoek hier leden voor die het leuk vinden om bijvoorbeeld activiteiten neer te zetten voor alle leden. Overigens zit ik in de activiteitencommissie ‘Aves’ en in de spel en sportcommissie ‘de SpelCie’. Ik kan dan ook uit eigen ervaring meegeven dat in commissies meedraaien harstikke leuk is! Lijkt het jou nou ook leuk? Vul dan vooral de commissie-interesse-enquête in en je komt geheid ergens terecht waar je het gezellig gaat hebben.

Ik ben opgegroeid in het pittoreske Horst, waar ik in het weekend weleens in de komkommerkas sta, vandaar dat mijn titel ‘ComCommer’ extra toepasselijk is. Ik woon nu in Wageningen in de Stube, samen met 3 andere biologen en (ex) bestuursleden. Ik ben inmiddels bezig met Majorvakken van Major D: Ecologie en Biodiversiteit omdat je bij deze vakken lekker veel in het veld staat en op mooie excursies kan gaan. Ik vind het dan ook leuk om dieren en planten in het wild op te zoeken. Verder heb ik als hobby’s gitaar en ukelele spelen, zingen, gamen, en fotoshop projecten van zeer matige kwaliteit uitvoeren.

Hopelijk tot ziens op onze geniale activiteiten of bij commissiewerk!

Groetjes,
Mees