Bestuur


Het 62ste bestuur der B.V.W. ‘Biologica’ bestaat uit:

 

Voorzitter:  Anna Spoorman

Secretaris:  Jennifer van der Sluis
Penningmeester: Elisa van Geldorp
Commissaris Intern: Tessa Stroeken
Commissaris Extern: Jennifer van der Sluis
Commissaris Studie: Daan Curwiel


Voorzitter

Heyy allemaal :)

 

Ik ben Anna Spoorman, hele trotse Voorzitter van het 62ste bestuur van B.V.W. ‘Biologica’. Hiervoor ben ik Secretaris van de vereniging geweest, wat ik ook met super veel plezier heb gedaan. Nu als Voorzitter leid ik de bestuursvergaderingen en ALV’s, onderhoud ik de agenda van het bestuur en houd ik overzicht over het bestuur en de vereniging. Daarnaast ben ik ook degene die de mail sorteert, en vaak ook beantwoord. Ook hou ik de Instagram bij, vind ik helemaal leuk. Als laatste probeer ik er op te letten dat iedereen binnen de vereniging en binnen het bestuur lekker in zijn vel zit en het naar zijn zin heeft.

 

Ondertussen ben ik alweer 22 jaar en derdejaars studente Biologie. Ik doe specialisatie C, health & disease, en heb laatst mijn thesis afgerond die ging over immuunziekten en voeding. Op dit moment volg ik een aantal vrije keuzevakken en hoop na de zomer te kunnen beginnen aan een master. Ik ben een echte geboren en getogen Amsterdamse meid en hou, heel typisch, van drankjes en dansjes. Wageningen was een enorme stap voor mij, omdat het zo anders was dan ik gewend ben, maar ik ben ontzettend blij dat ik juist midden in de natuur over de natuur heb mogen leren.

 

Naast B.V.W. ‘Biologica’ ben ik ook actief bij studentenvereniging SSR-W. Daar ben ik bijvoorbeeld lid van de sociale mediacommissie, heb ik een lieve jaarclub en een mega gezellig meiden dispuut. Ik hou ook van vreten en Netflix kijken, maar ben zeker ook altijd bij om iets actiefs te gaan doen. Voor de rest ben ik dol op fotografie en film, het bewerken en editen van het materiaal, en mijn steeds groter groeiende collectie aan kamerplantjes onderhouden.

 

Mocht je nog vragen hebben, kun je mij altijd appen of mailen, of spreek me vooral aan als je me tegenkomt!

 

Groetjes,

 

 

Anna


Secretaris & Commisaris Extern

Middag!

 

Mijn naam is Jennifer van der Sluis en ik ben een combi van Secretaris en Commissaris Extern. Daarnaast heb ik ook nog wat PR gerelateerde taken. Als Secretaris taak beheer ik de ledendatabase, wat inhoud dat ik de leden (her)inschrijf en wijzigingen verwerk. Als Commissaris Extern hou ik contact met onze geliefde sponsoren. Uiteraard ben ik ook altijd opzoek naar nieuwe sponsoren, zodat we nóg meer leuke dingen kunnen organiseren voor al onze leuke leden. Verder verzorg ik de promo op Instagram, LinkedIn en Discord. Ook de thesis en stage mogelijkheden worden door mij op de site gezet.

 

Voordat ik bestuur ben ga doen bij B.V.W. ‘Biologica’, zat ik al in een commissie: de BAC. Helaas heb ik deze geweldige commissie alleen nog maar in corona-tijden mogen beleven, maar zélfs online is het altijd super leuk (wellicht speelt het altijd aanwezige bier hier een rol in…). Ik kan niet wachten om een keer een real life BAC activiteit mee te maken, de karaokeavonden lijken legendarisch te zijn. In de BAC is het oud bestuur buitengewoon sterk vertegenwoordigd, en het is ook via hen dat ik interesse in een (parttime) bestuursjaar heb gekregen! Sinds ik in het bestuur zit, zit ik in meer commissies: de SponsCie die de Commissaris Extern altijd bijstaan en de ScripCie die onze prachtige site onderhoud.

 

Ik ben inmiddels alweer tweedejaars student en heb gekozen voor Major B (Development and Adaptation). Naast mijn studie werk ik ook nog zo’n 2 ochtenden in de week in de schoonmaak. Verder ben ik 19 jaar oud en kom uit het Sallandse Deventer. Inmiddels heb ik de IJssel al een ruim jaar verruild voor de Rijn en woon ik in een super leuk huis met mensen van allerlei studies. Nu in corona tijd wordt hier menig huisfeestje georganiseerd en bier is altijd aanwezig! Verder zit ik ook bij de studentenvereniging Nji-Sri waar ik helaas wat minder actief ben tegenwoordig. Ik kijk er nu al weer naar uit om weer een pitcher Captain-Morgan Pepsi te bestellen :D. Naast bier drinken verzorg ik mijn al aardig uit-de- hand-lopende collectie huisplantjes, teken ik af en toe wat en ga ik graag wandelen in het donker met een lekker metal/rock muziekje op. In het weekend ga ik vaak nog eens langs Deventer om mijn honden weer te zien (oh en mijn familie natuurlijk). Mocht het weer mooi zijn, ga ik ook wel eens mountainbiken in Ede en ik sta te springen om eindelijk eens in de Rijn te kunnen zwemmen.

 

Nu heb ik wel weer genoeg gekletst. Als je meer wilt weten over mij, mijn ervaring als Wageningse bioloog, over mijn functie(s), over het bestuur in het algemeen of over het leven: stuur me een berichtje of stap eens op me af, is alleen maar gezellig :)

 

Toedeloe!

 

Jennifer


Penningmeester

Hey!

 

Mijn naam is Elisa en ik ben de penningmeester van de vereniging. Ik verwerk de declaraties en houd de boekhouding bij. Ik ondersteun de commissie penningmeesters en maak en controleer de begrotingen en afrekeningen.

 

Ik ben tweedejaars en doe major C. Mijn thuisthuis is in Ridderkerk, en hier in Wageningen woon ik in een super gezellig huis met 7 anderen. Zoals elk goed studentenhuis in Wageningen is onze woonkamer een ware jungle. Daarnaast ben ik bezig om van mijn balkon een complete moestuin te maken. 

 

Binnen Biologica ben ik niet alleen bestuurslid maar zit ik ook in de SpelCie en bij Aves. Als ik ergens een gaatje in mijn agenda heb vul ik dat het liefst met door de uiterwaarden banjeren, lezen, schilderen, mijn planten verzorgen en natuurlijk onderuit gezakt op de bank First Dates kijken. 

 

Als je vragen heb kun je mij altijd aanspreken of mailen!

 

Liefs,

 

Elisa


Commissaris Intern

Hallo allemaal,

 

Ik ben Tessa Stroeken, de Commissaris Intern van het 61ste bestuur. Dit betekent dat ik me bezighoud met verschillende zaken binnen de vereniging. Ik ben onder andere de contact persoon voor commissies. Ik houd hier en daar de commissies in de gaten en help ze soms een handje. Ik doe dan ook alle taken die voorheen vielen onder de commissaris commissies. Daarnaast doe ik een aantal taken die vroeger hoorden bij de Commissaris PR. Ik ben degene die de promotie whatsapp groepen vol spamd en probeer er voor te zorgen dat jullie op de hoogte zijn van wat er in de vereniging omgaat. Daarnaast lezen jullie wellicht wekelijks mijn babbeltje in de Bioflits. Gerelateerd aan mijn functie zit ik in een aantal commissies, de IntrodukCie, de MeeCie en de ScriptCie. Daarnaast ben ik ook nog medeoprichter van onze sportcommissie, de Anaconditie.

 

Ik ben derdejaars biologie student en heb gekozen voor major D, eerlijk gezegd vooral omdat ik naar de Pyreneeën wilde. Ik ben geboren en getogen in Utrecht en heb dus een vrij grote switch gemaakt van de stad naar ons boerendorpje Wageningen. Nu woon ik op de Hoogstraat in een gezellig studenten huis en ben regelmatig te vinden op de dijk of in de uiterwaarden, ik denk dat ik de natuur zo dichtbij inmiddels niet meer zou kunnen missen.

 

Naast Biologica heb ik best veel hobby’s. Ik hou heel erg van muziek maken, onder andere zing ik in de befaamde biologen band Onkruid en daarnaast speel ik piano en gitaar. Verder vind ik het leuk om regelmatig te sporten en heb ik de standaard biologen hobby: planten verzorgen. Over het algemeen houd ik van creatief bezig zijn en natuurlijk ook heel erg van chillen met vrienden:)

 

Voor een praatje weet je me te vinden!

 

Groetjes,

Tessa


Commissaris Studie

Gegroet eenieder die dit leest, 

 

Mijn nomen en omen is Daan Curwiel. Mijn post binnen het 62e bestuur der B.V.W. Biologica is die van Commissaris Studie. Dit houdt simpelweg in dat ik me met alle studie gerelateerde zaken bezighoud, van onze lieve leden informeren tot mee vergaderen in allerlei onderwijsorganen om de biologen uit Wageningen te vertegenwoordigen. Binnen de studie biologie te Wageningen worden allerlei verbeteringen en veranderingen van het programma besproken bij de vergaderingen van de periodieke onderwijscommissie (OnderCie) en opleidingscommissie (OpCie). Ook ben ik voorzitter van het overleg tussen de verschillende Commissarissen Studie van Wageningen (StuCom) om het onderwijs binnen Wageningen te bespreken. Verder kom ik met de studiecommissarissen van de Biologieverenigingen in Nederland bijeen bij het Landelijk Overleg Biologie Studenten, het LOBS, om allerlei zaken te bespreken. Mijn taak is dan vervolgens ook om de leden via de Missing Link en andere outlets op de hoogte te houden van al wat gaande is omtrent de studie. Als laatste ben ik ook lid van de EducaCie, om allerlei onderwijs gerelateerde activiteiten voor de leden te organiseren. 

 

In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met allerlei plant gerelateerde activiteiten, zowel binnen als buiten. Logischerwijs ben ik dus ook nog lid van Botanica, onze plantencommissie. Naast de plantjes wil ik nog wel eens een boek lezen, piano spelen, mijn aquaria onderhouden, tekenen, aan mijn fiets knutselen of wat lekkers koken. 

 

Spreek me vooral aan als het over de studie gaat, maar ook zeer zeker als het over plantjes of een bord nasi gaat. 

 

Plus Ultra, 

 

Daan Curwiel