Bestuur


Het 58ste bestuur der B.V.W. ‘Biologica’ bestaat uit:

 

Voorzitter: Steven Schoonderwoerd

Secretaris: Annina van Roode
Penningmeester: Marthe Lamain
Commissaris PR: Sam van Zijtveld
Commissaris Extern: Rick de Moel
Commissaris Studie: Rosanne Dodde
Commissaris Commissies: Clint Heijstek


Voorzitter

Hoi allemaal! 

 

Ik ben Steven Schoonderwoerd, beter bekend als Stibba, of kale, mag allemaal! Na de vorige 8 maanden als Secretaris vervuld te hebben, mag ik nu het stokje overnemen als Voorzitter. Ik zal de komende 4 maanden de bestuurs- en Algemene Ledenvergaderingen leiden, of in ieder geval mijn best doen. Zelf zit ik ook nog steeds braaf in de DetekCie, die ondertussen wel van functie veranderd is. Ik ben ook vrolijk doorgegaan met foto’s maken en ben daardoor ook iets beter geworden in alle leuke en beschamende momenten vastleggen op de leuke activiteiten. De goudmijntjes voor mooie foto’s waren vorig jaar toch wel de Dies karaokeavond en de filmavond! Ik heb ook de bestuursfoto’s van het 56ste bestuur gemaakt en de vorige twee van het bestuur van Ipso Facto. Muziek is een grote passie van me, ik luister het liefst met alles wat ik doe wel muziek op de achtergrond. Dat kan verschillen van k-pop tot hip-hop of metal core, allemaal leuk! 

 

Ik kom uit Amstelveen, een stad iets onder Amsterdam, maar het drukke stadsleven trok mij toch niet helemaal. Nadat ik in Groningen, Utrecht en Amsterdam naar biologie heb gekeken kwam ik pas in Wageningen een keertje kijken. Ik was gelijk verkocht! Ik heb het eerste jaar rustig aan gedaan: veel gegamed, meegedaan aan het GNSK met Esports, een Esports vereniging opgericht in Wageningen met vrienden (Paragon Esports) en met een team meegespeeld in de Nederlands League of Legends competitie! Daarna kwam ik met de Fotosynthese in contact en een paar maanden later zit ik in het bestuur, zo kan het opeens heel anders lopen! 

 

Mail me gerust als je vragen hebt over de vereniging, muziek of games en ik hoop jullie allemaal te zien op de leuke activiteiten van de vereniging! 

 

Groetjes, 

 

Steven


Secretaris

Dag iedereen!

Mijn naam is Annina van Roode en ik ben de secretaris van B.V.W. Biologica. Lekker alles op orde houden is wel echt mijn ding! Ondanks dat ik pas over anderhalf jaar aan mijn master ga beginnen ben ik daar nu al mee bezig. Daarom vind ik het zo fijn om het ledenbestand bij te houden, dingen voor in de bestuurskamer in te kopen, te mailen en de notulen te verwerken. Nu zijn mijn schrijf skills nog zeker aan de matige kant, maar ik hoop dat de wekelijkse mail, de Bioflits, mij daar een handje bij helpt! Nu kan ik wel al mijn super rare maar leuke feitjes kwijt aan iedereen!

 

Waarschijnlijk kennen de meeste biologen mij helemaal niet. Dit is ook niet zo raar. Eerst was ik namelijk erg actief bij mijn studentenvereniging waar ik in de archiefcommissie zat en nu nog steeds in de acquisitiecommissie zit. De acquisitiecommissie is te vergelijken met de SponsCie, hier zit ik nu ook in. Wel heb ik daar een superleuke vriendengroep waar ik nog wekelijks mee samen eet.

 

Zelf kom ik uit Amsterdam maar ik werd helemaal gelukkig van Wageningen! De sfeer hier vind ik echt perfect. Nu met mijn major C Human and Animal Health zit ik hier natuurlijk niet helemaal op mijn plek maar ik ben zeker blij met mijn keuze. Voor mijzelf zie ik een toekomst in de communicatie. Als secretaris van B.V.W. Biologica word je daar wel goed op voorbereidt. Voor de rest heb ik best wel een ongewoon huisdier waar ik zielsveel van houd: mijn fret May. In mijn vrije tijd ben ik heel graag met andere mensen dus spreek mij vooral aan voor een praatje! Niet schrikken van mijn vragen alsjeblieft! En natuurlijk ben ik niet hypocriet dus ik zal ook zeer eerlijk antwoorden op al jullie vragen.

 

Bij vragen kan er naar mij gemaild worden maar ik moet zeggen dat ik zeker niet bijt dus spreek mij vooral ook even aan :3

 

Groetjes!!

 

Annina


Penningmeester

Hey allemaal,

 

Ik ben Marthe Lamain, de penningmeester van het 58ste bestuur. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de boekhouding, de declaraties controleer en goedkeur, alle commissiepenningmeesters van de vereniging ondersteun en het financiële overzicht van B.V.W. ‘Biologica’ bijhoud.

 

Ik ben ook actief in meerdere commissies van de vereniging, ik help met de meeloopdagen van de studie organiseren met de MeeCie, ik maak foto’s tijdens verscheidende activiteiten vanuit de Fotosynthese, ik organiseer met de OuderdagCie de ouderdag voor de eerstejaars biologen, ik zit in de PromoCie die alle promotiematerialen ontwerpen en verkopen zoals de ‘I Vink’-shirts en biologica dopper. Ook heb ik voorheen in de IntegraCie gezeten, die een gezellig weekendje weg in de zomer hebben georganiseerd voor biologen uit alle jaarlagen en in de IntrodukCie die meerdere activiteiten in de eerste periodes van het schooljaar hebben georganiseerd voor de eerstejaars, zoals de AID-studiedag, labjasversierlunch en eerstejaarsdiner.

 

Ik ben geboren in Utrecht, maar heb het grootste deel van mijn leven in Fochteloo (Friesland) gewoond. Ik hou van lezen, wandelen en series kijken in mijn vrije tijd. Mocht je nog vragen hebben mag je me altijd mailen of me aanspreken in het hok, waar ik vaak te vinden ben.

 

Groetjes,

 

Marthe


Commissaris PR

Heyhey iedereen,

 

Mijn naam is Sam van Zijtveld. Ik ben de enige die dit bestuur zijn functie heeft behouden, ik ben voor de tweede keer op een rij Commissaris PR. Dit houdt in dat ik Bachelor- en Masteruitreikingen zal voorbereiden en dat ik aanwezig zal zijn bij de AID Studiedagen en Meeloopdagen. Hiernaast beheer ik ook de LinkedIn pagina en samen met de ScriptCie beheer ik ook de B.V.W. Biologica site. Vorig termijn was ik begonnen met de B.V.W. 'Biologica' Instagram pagina waar ik continu kleine dingetjes aan aanpas in de hoop dat het in mijn bestuurstermijn nog helemaal perfect zal zijn.

 

Ik heb ook nog een leven naast het bestuur. Ik ben derderjaars bioloog en heb Major D: 'Ecologie en Biodiversiteit' gevolgd. Nu ben ik bezig met een zelf samengestelde minor (die nog niet is goedgekeurd). Buiten school speel ik graag video games en Dungeons and Dragons. Elk weekend ga ik nog braaf naar thuisthuis in Son en Breugel in Noord-Brabant waar ik ben op gegroeid. Ik werk daar elke zaterdag in een friettent waar ik lekker vijf uur lang frietjes sta voor te bakken. Verder heb ik vrij weinig verstand over frituren dus vragen hierover kan je wel stellen maar ik kan geen antwoorden beloven.

 

Als je me ziet mag je me natuurlijk altijd aanspreken en met wat geluk mag ik je oorkonde maken,

 

Sam


Commissaris Extern

Mogguh mensen,  

 

Mijn naam is Rick de Moel en ik ben Commissaris Extern binnen het 58ste bestuur van B.V.W. ‘Biologica’. Dat houdt in dat ik me zal focussen op het zoeken en binden van sponsoren, verder onderhoud ik uiteraard het contact met de huidige sponsoren. Vooral het vinden van nieuwe sponsoren is uitdagend, maar een uitdaging maakt het alleen maar leuker. Al die leuke Biologica activiteiten moeten wel bekostigd worden natuurlijk.

 

In 2016 ben ik verhuisd vanuit een dorpje in Noord-Holland, Enkhuizen, om in Wageningen  te gaan studeren en woon nu op Camping De Wielerbaan in mijn caravan. Ja ik maak geen grap ik woon daar echt en nee ik heb het niet koud in de winter als je je dat afvroeg.

 

Verder zit ik bij de SponsCie. Je zult me vast nog wel zien bij biologica activiteiten, een gezellige feestbeest ben ik wel. Mijn voornaamste hobbies zijn onderwater duiken, wedstrijd zwemmen en mijn 2 bijbaantjes.

 

Mijn favoriete bijnaam is Nelus, niet Rikkert raar genoeg, dus als je me ooit tegen kom kan je me altijd aanspreken met Nelus.

 

De Groeten,

 

Commissaris Extern


Commissaris Studie

Heyo 

 

Ik ben Rosanne Dodde en ik ben de Commissaris Studie van het 58ste bestuur. Dit betekent dat ik me inzet om onze geweldige  opleiding kwalitatief hoog te houden. 

Dat doe ik bijvoorbeeld bij de vergaderingen van de OnderCie en de OpCie, waar studenten samen met de opleidingscommissie vergaderen over de inhoud van de studie en het verbeteren daarvan.

 

Universiteit breed bespreek ik met alle studiecommissarissen problemen waar onze studies tegen aanlopen, zodat leven van de Wageningse student kunnen verbeteren. Om de Wageningse biologen landelijk te vertegenwoordigen ga ik één keer in de maand naar het LOBS, het Landelijke Overleg BiologieStudenten. Hier neem ik een kijkje hoe het op andere universiteiten gaat. Voor mijn functie zit ik ook in de EducaCie, samen organiseren we leuke en leerzame activiteiten. Daarnaast zit ik ook in de SponsCie als oud extern, OuderdagCie, Botanica en de DikCie. 

 

Nu een beetje over mezelf, ik ben 20 jaar, 2de jaars bioloog en ik kom oorspronkelijk uit het pittoreske Schagerbrug dat in de kop van Noord-Holland ligt. 

 

In Wageningen woon ik in Villa Volterra (voornamig de Stube) met twee ex-bestuursleden van biologica, Stefan en mijn kat Lola. Ik ben inmiddels bezig met Majorvakken van Major D: Ecologie en Biodiversiteit omdat je bij deze vakken lekker veel in het veld staat en op mooie excursies kan gaan. Ik vind het dan ook leuk om dieren en planten in het wild op te zoeken en te tekenen. Verder heb ik als hobby’s ukelele spelen, creatief bezig zijn en proberen mijn klimaatvoetafdruk te verkleinen.

 

Hopelijk tot ziens bij een van onze geniale activiteiten! :) 

 

Groetjes, 

Rosanne Dodde

Commissaris studie


Commissaris Commissies

Hi allemaal!

 

Ik ben Clint Heijstek en ik ben de nieuwe Commissaris Commissies van het 58e bestuur van B.V.W. Biologica. Het is mijn functie om contact te houden met de vele commissies die onderdeel zijn van onze vereniging en hen te helpen als er problemen zijn. Ook richt ik nieuwe commissies op en zoek ik hiervoor leden. Zelf zit ik in best een aantal commissies; zo heb ik de BIKcie en de IntrodukCie 2019 gedaan, ook zit ik in de SpelCie, de BAC, de MeeCie, Botanica en de OuderdagCie 2019. Ik kan dus wel uit ervaring zeggen dat in commissies meedraaien echt heel erg leuk en leerzaam is! Lijkt het jou ook leuk? Vul dan de commissie-interesse-enquête in en je komt geheid ergens terecht waar je het heel gezellig gaat hebben.

 

Ik komt uit het altijd gezellige Willemstad, waar ik af en toe in de weekenden nog heenga om bij mijn ouders langs te gaan. Ik woon nu in Bennekom samen met Marthe, de penningmeester. Ik ben nu bezig met majorvakken voor Major A, deze heb ik gekozen omdat ik vooral geïnteresseerd ben in microbiologie en later iets in de genetica wil gaan doen. Verder ben ik absoluut geen buiten-bioloog en spendeer ik het liefste mijn hele dag in het lab, daarnaast zijn mijn hobby’s gamen, films kijken en spelletjes spelen.

 

Ik hoop jullie te zien op een activiteit of misschien wel bij commissiewerk!

 

Groetjes,

 

Clint