Bestuur


Het 59ste bestuur der B.V.W. ‘Biologica’ bestaat uit:

 

Voorzitter:  Annina van Roode

Secretaris: Diana Hofman
Penningmeester: Marthe Lamain
Commissaris PR: Hedwig van de Kamp
Commissaris Extern: Rick de Moel
Commissaris Studie: Max ten Brink
Commissaris Commissies: Clint Heijstek


Voorzitter

Dag iedereen!

 

Mijn naam is Annina van Roode. Na vier maanden Secretaris te zijn geweest mag ik dan nu de rol van Voorzitter aannemen. De aankomende tussentijdse ALV zal ik leiden en natuurlijk proberen net zo’n record tijd te zetten als de vorige Voorzitter. Nu ik wat actiever ben bij deze vereniging ben ik ook wat meer gaan kijken naar commissies waar ik dan eventueel in zou willen. Nu zit ik nog in de DetekCie en de SponsCie. Laatst ben ik ook ingestemd in de SymposiumCie en hoop ik een geweldig Symposium neer te zetten. 

 

Waarschijnlijk kennen de meeste biologen mij nog steeds niet. Maar na deze vier maanden word ik wel een steeds bekender gezicht merk ik al. Eerst was ik erg actief bij mijn studentenvereniging waar ik in de archiefcommissie zat en nu nog steeds in de acquisitiecommissie zit. De acquisitiecommissie is te vergelijken met de SponsCie. Wel heb ik daar een superleuke vriendengroep waar ik nog wekelijks mee samen eet.

 

Zelf kom ik uit Amsterdam maar ik werd helemaal gelukkig van Wageningen! De sfeer hier vind ik echt perfect. Nu met mijn major C Human and Animal Health zit ik hier natuurlijk niet helemaal op mijn plek maar ik ben zeker blij met mijn keuze. Voor mijzelf zie ik een toekomst in de communicatie. Als secretaris van B.V.W. Biologica word je daar wel goed op voorbereidt. Voor de rest heb ik best wel een ongewoon huisdier waar ik zielsveel van houd: mijn fret May. In mijn vrije tijd ben ik heel graag met andere mensen dus spreek mij vooral aan voor een praatje! Niet schrikken van mijn vragen alsjeblieft! En natuurlijk ben ik niet hypocriet dus ik zal ook zeer eerlijk antwoorden op al jullie vragen.

 

Bij vragen kan er naar mij gemaild worden maar ik moet zeggen dat ik zeker niet bijt dus spreek mij vooral ook even aan :3

 

Groetjes!!

 

Annina


Secretaris

Hoi!

 

Mijn naam is Diana Hofman en ik ben sinds eind mei 2019 Secretaris. Ik hou de mail bij, notuleer bij vergaderingen, haal kantoorartikelen, hou het ledenbestand bij, ben lid van de DetekCie voor het nieuwe online inschrijfformulier en verricht andere administratieve taken. Verder zit ik ook in een aantal commissies van B.V.W. 'Biologica'. Ik help met het organiseren van de meeloopdagen met de MeeCie, het organiseren van filmavonden met de FilmCie 2018, het organiseren van spelgerelateerde activiteiten met de SpelCie, het organiseren van borrels en het Kerstdiner met de BAC, ik ga komend jaar helpen met de introductie periode van de eerstejaars Biologen met de IntrodukCie 2019 en na de vakantie ga ik helpen met het schrijven van de komende almanak met de AlmanakCie.

 

Nou iets meer over mezelf, ik ben 21 jaar geleden geboren in Utrecht maar ik heb ook in Almere, Maarssen, Maastricht en een klein dorp naast Doetinchem genaamd Keijenborg gewoond. Ik woon nu in een studio op de Haarweg met mijn planten, zoals Mimosa pudica(kruidje-roer-me-niet) en dieren. Ik heb ook meerdere dieren op mijn kleine studio wonen. Namelijk wandelende takken (Peruphasma schultei)en drie konijnen: Bella, Bibi en Boris. Verder hou ik erg van het lezen van boeken, wandelen in de natuur, het spelen van de Sims 4 en het kijken van series.

 

Je zal me vaak in het hok zien zitten, spreek me gerust aan! Ik laat met liefde één van de duizenden konijnen foto's zien.

 

Groetjes!

 

 

Diana


Penningmeester

Hey allemaal,

 

Ik ben Marthe Lamain, de penningmeester van het 59ste bestuur. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de boekhouding, de declaraties controleer en goedkeur, alle commissiepenningmeesters van de vereniging ondersteun en het financiële overzicht van B.V.W. ‘Biologica’ bijhoud.

 

Ik ben ook actief in meerdere commissies van de vereniging, ik help met de meeloopdagen van de studie organiseren met de MeeCie, ik maak foto’s tijdens verscheidende activiteiten vanuit de Fotosynthese, ik heb met de OuderdagCie de ouderdag voor de eerstejaars biologen georganiseerd, ik zit in de PromoCie die alle promotiematerialen ontwerpen en verkopen zoals de ‘I Vink’-shirts en de biologica dopper. Ook heb ik voorheen in de IntegraCie gezeten, die een gezellig weekendje weg in de zomer hebben georganiseerd voor biologen uit alle jaarlagen en in de IntrodukCie die meerdere activiteiten in de eerste periodes van het schooljaar hebben georganiseerd voor de eerstejaars, zoals de AID-studiedag, labjasversierlunch en eerstejaarsdiner.

 

Ik ben geboren in Utrecht, maar heb het grootste deel van mijn leven in Fochteloo (Friesland) gewoond. Ik hou van lezen, wandelen en series kijken in mijn vrije tijd. Mocht je nog vragen hebben mag je me altijd mailen of me aanspreken in het hok, waar ik vaak te vinden ben.

 

Groetjes,

 

Marthe


Commissaris PR

Hoi iedereen!

 

Ik ben Hedwig, de nieuwe commissaris PR van het bestuur. Dit betekent dat ik mij vooral bezig houd met voorlichtingspraatjes en de diploma uitreikingen. Ook ben ik verantwoordelijk voor deze site, de LinkedIn pagina en het Instagram account. Mocht je hier iets op willen mail mij! 

 

Ik zit in mijn derde jaar van de studie, en heb de major D 'Ecology and Biodiversity' gekozen, en vind dit heel erg leuk. Naast het studeren ben ik ook actief in meerdere commissies: de BAC, IntrodukCie 2019, MeeCie, ScriptCie, SpelCie en SymposiumCie. Ook heb ik de OuderdagCie en IntrodukCie 2018 al afgerond. Het commissie-werk staat mij erg aan en ik vind het leuk om activiteiten voor de Biologica leden te helpen organiseren. 

 

Buiten Wageningen woon ik part-time in Warnsveld (bij mijn moeder) en in Arnhem (bij mijn vader). Bij mijn moeder heb ik twee hondjes en bij mijn vader een (erg dikke) kat, waar ik dol op ben. Ik ben bij mijn moeder opgegroeid, maar heb de afgelopen twee jaar, voordat ik mij kamer had, bij mijn vader gewoond. 

 

Groetjes,

 

Hedwig


Commissaris Extern

Mogguh mensen,  

 

Mijn naam is Rick de Moel en ik ben Commissaris Extern binnen het 59ste bestuur van B.V.W. ‘Biologica’. Dat houdt in dat ik me zal focussen op het zoeken en binden van sponsoren, verder onderhoud ik uiteraard het contact met de huidige sponsoren. Vooral het vinden van nieuwe sponsoren is uitdagend, maar een uitdaging maakt het alleen maar leuker. Al die leuke Biologica activiteiten moeten wel bekostigd worden natuurlijk.

 

In 2016 ben ik verhuisd vanuit een dorpje in Noord-Holland, Enkhuizen, om in Wageningen  te gaan studeren en woon nu op Camping De Wielerbaan in mijn caravan. Ja ik maak geen grap ik woon daar echt en nee ik heb het niet koud in de winter als je je dat afvroeg.

 

Verder zit ik bij de SponsCie. Je zult me vast nog wel zien bij biologica activiteiten, een gezellige feestbeest ben ik wel. Mijn voornaamste hobbies zijn onderwater duiken, wedstrijd zwemmen en mijn 2 bijbaantjes.

 

Mijn favoriete bijnaam is Nelus, niet Rikkert raar genoeg, dus als je me ooit tegen kom kan je me altijd aanspreken met Nelus.

 

De Groeten,

 

Rick

Commissaris Extern


Commissaris Studie

Beste lezers,

 

Ik ben Max ten Brink, de nieuwe commissaris studie van B.V.W. Biologica. Mijn functie heeft, zoals de naam al zegt, vooral te maken met de studie en daarover vergaderen. Ik zit bijvoorbeeld in de OpCie en de OnderCie, die de studie zo goed mogelijk proberen te houden. Ook zit ik bij de EducaCie, de commissie die studie gerichte activiteiten organiseert voor B.V.W. Biologica.

 

Aangezien we de studie Biologie ook willen kunnen verbeteren wanneer het nodig is, ben ik ook lid van het LOBS en de voorzitter van de StuCom. Het LOBS (Landelijk Overleg BiologieStudenten) is een groep waarbij mensen van studies biologie uit andere steden het met elkaar er over hebben hoe het bij hun universiteiten gaat. StuCom is het overleg van alle studie commissarissen in Wageningen over studie gerelateerde problemen. Naast het bestuur organiseer ik bij Biologica in het jaar van 2019 de BIK samen met 6 anderen.

 

Als we het over mij hebben, ik ben 19 jaar, 2de jaars bioloog en kom uit Badhoevedorp wat naast Amsterdam en Schiphol ligt. Wanneer ik niet bezig ben met het bestuur ben ik te vinden bij mijn jaarclub of bij mijn studentenvereniging SSR-W. Ook vind ik het leuk om te fietsen, te zwemmen, naar muziek te luisteren of te discussiëren met anderen over van alles en nog wat.

 

Als je ooit een vraag hebt over de studie of iets studiegerichts kan je me natuurlijk aanspreken, maar als je dat niet nodig vind kan je het nieuwste studiegerichte nieuws lezen in de missing link, waar ik het studiestukje voor schrijf.

 

Groetjes,

 

Max ten Brink


Commissaris Commissies

Hi allemaal!

 

Ik ben Clint Heijstek en ik ben de Commissaris Commissies van het 59e bestuur van B.V.W. Biologica. Het is mijn functie om contact te houden met de vele commissies die onderdeel zijn van onze vereniging en hen te helpen als er problemen zijn. Ook richt ik nieuwe commissies op en zoek ik hiervoor leden. Zelf zit ik in best een aantal commissies; zo heb ik de BIKcie, OuderdagCie 2019 en de IntrodukCie 2019 gedaan, ook zit ik in de SpelCie, de BAC, de MeeCie, en Botanica. Ik kan dus wel uit ervaring zeggen dat in commissies meedraaien echt heel erg leuk en leerzaam is! Lijkt het jou ook leuk? Vul dan de commissie-interesse-enquête in en je komt geheid ergens terecht waar je het heel gezellig gaat hebben.

 

Ik komt uit het altijd gezellige Willemstad, waar ik af en toe in de weekenden nog heenga om bij mijn ouders langs te gaan. Ik woon nu in Wageningen. Ik ben nu bezig met majorvakken voor Major A, deze heb ik gekozen omdat ik vooral geïnteresseerd ben in microbiologie en later iets in de genetica wil gaan doen. Verder ben ik absoluut geen buiten-bioloog en spendeer ik het liefste mijn hele dag in het lab, daarnaast zijn mijn hobby’s gamen, films kijken en spelletjes spelen.

 

Ik hoop jullie te zien op een activiteit of misschien wel bij commissiewerk!

 

Groetjes,

 

Clint